Resum Creativa Barcelona

NOTA: per fer més amena la lectura, primer posaré tot el post en català i traduït al castellà després de les fotos.

NOTA: para hacer más amena la lectura, primero pondré todo el post en catalán y traducido al castellano después de las fotos.

Desprès d’un parell de dies per païr totes les emocions, us porto una petita crònica de com ens va anar a la fira:

Primer de tot dir-vos que al matí estàvem com nenes amb sabates noves, amb una barreja de nervis, emoció, il·lusió… que va fer que el matí passés molt i molt lent. En acabar la classe vàrem sortir escopetejades a enfilar l’autopista cap a Barcelona. Una petita parada a dinar i altre cop al cotxe. Hi havia poc trànsit, fins i tot a la ronda, així que en un tres i no rés ens vàrem plantar a la Fira… a la Fira equivocada! Havíem anat a parar a Fira Gran Via, però el saló creativa estava a La Farga, dins de L’Hospitalet… terreny completament desconegut. Després d’unes quantes voltes, quan anàvem a tornar a preguntar com arribar, un cartell rosa anunciant el saló ens va salvar de fer el ridícul, preguntant com arribar quan ja hi erem… jajaja.

En quant a la fira en sí mateixa, no és ni massa gran ni massa petita, la mida justa per poder recórrer-la un parell de cops en la tarda. El més important, no comprar rés fins haver vist tots els stands, ja que un mateix producte pot tenir un preu diferent segons qui el vengui (fins a 5€ de diferència). En quant a temàtica, guanya per golejada el patchwork, seguit de l’scrapbooking i les manualitats en general. Em va sorprendre que hi havia força stands de fils i teixits, fins i tot vaig poder veure en viu els fils Omega i Rowan. També vaig poder tocar diferents fils d’ovillos, cosa que s’agraeix perquè comprar on-line et priva de comparar textures, tacte i colors. El que sí que arrassa en tots els de teixit és el trapilho o totora, ha entrat amb força i fins i tot hi havia ofertes per comprar-lo en lots.

L’única pega, el que em va decebre molt, va ser el taller al que em vaig apuntar. Tot i que finalment va ser més econòmic que el previst, amb prou feines va durar tres quarts d’hora a base de preguntar i que em posessin mala cara. Només em van ensenyar un tipus de punt i quan vaig preguntar perquè a les demés els hi ensenyàven a treballar amb dos colors alhora em van dir que perquè elles ja tenien un altre fil, ni tan sols proposant de comprar-ne un altre o quan una altre alumna es va oferir a deixar-me part del seu… com que ja m’havien fet tancar el teixit, no hi havia rés més a fer… sense comentaris! A banda vaig tenir problemes perquè la llana s’enganxava en els palets, i fins que no vaig descobrir que podia fer servir l’altre punta del buril, ningú va dir rés. Finalment em vaig quedar amb un rectangle on hi ha punts mal fets, està mal rematat i sembla que a ningú més que a mí li preocupa que hagi pagat uns diners per un servei que deixa molt a desitjar.

Finalment, us deixo unes fotos del que vaig comprar (i més que hauria comprat, sobre tot algunes llanes, si no hagués “fet” el taller): un telar rectangular (de plàstic, econòmic i molt, molt més pràctic que el de fusta), un telar de rellotge, i un munt de botons de fusta.

botonstelar_florstelar

Después de un par de días para digerir todas las emociones, os traigo una pequeña crónica de como nos fue en la feria:

Primero de todo, deciros que por la mañana estábamos como niñas con zapatos nuevos, con una mezcla de nervios, emoción, ilusión… que hizo que la mañana pasara muy y muy lenta. Al terminar la clase salimos escopeteadas a tomar la autopista hacia Barcelona. Una pequeña parada para comer y otra vez al coche. Encontramos poco tráfico, incluso en la ronda, así que en un visto y no visto nos plantamos en la Fira… ¡la feria equivocada! Habíamos llegado a la Feria Gran Via y el salón Creativa estaba en la de La Farga, dentro de L’Hospitalet… terreno completamente desconocido. Después de unas cuantas vueltas, cuando ya íbamos a preguntar de nuevo como llegar, un cartel rosa anunciando el salón nos salvó de hacer el ridículo, preguntando como llegar cuando ya habíamos llegado… jajaja.

En cuanto al a feria en sí misma, no es ni muy grande ni muy pequeña, el tamaño justo para poder recorrerla un par de veces en una tarde. Lo más importante: no comprar nada hasta haber visto todos los stands, ya que un mismo producto puede tener diferentes precios, con diferencias de hasta 5€. En cuanto a las temáticas, gana por goleada el patchwork, seguido del scrapbooking y las manualidades en general. Me sorprendió encontrar bastantes stands de tejido, incluso pude ver en directo los hilos Omega y Rowan. También pude tocar diferentes hilos de Ovillos, cosa que se agradece porque la compra on-line te limita mucho en cuanto a texturas, tactos y colores. Lo que sí está arrasando es el trapilho o totora, ha entrado con fuerza y en algunos stands incluso se vendía en lotes.

La única pega, lo que me decepcionó sobremanera, fue el taller al que me apunté. Pese a que al final fue más económico de lo anunciado, apenas duró tres cuartos de hora a base de preguntarles y que me pusieran mala cara. Sólo me enseñaron a hacer un tipo de punto y cuando pregunté por qué a las demás les enseñaban a trabajar con dos colores a la vez, me dijeron que porque ya tenían el otro hilo. Ni siquiera proponiendo comprarles otro ovillo, ni cuando otra alumna se ofreció a compartir el suyo, no hubo manera, porque ya me habían hecho cerrar los puntos y no “podía” empezar de nuevo… ¡sin comentarios!

A parte tuve problemas porque la lana se enganchaba en los palitos, y hasta que descubrí que podía usar la otra punta del buril no conseguí tejer con comodidad. Finalmente me quedé con un rectángulo con puntos mal hechos, mal rematado y parece que a nadie más que a mí le importa que haya pagado por un servicio que deja mucho que desear.

Finalmente, os dejé arriba unas fotos de lo que compré (y más que habría comprado, sobre todo algunas lanas, si no hubiera “hecho” el taller): un telar rectangular (de plástico, económico y mucho, mucho más práctico que el de madera), un telar de reloj y un montón de botones de madera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s