Regals de Nadal, primera part: bufandes en telar

Aquest Nadal s’ha presentat força complicat a nivell econòmic, així que bona part dels regals han estat teixits per mi. En aquest primer post dedicat al tema, us porto les bufandes que he teixit amb el telar. Desprès de la “experiència” del taller al que vaig anar, vaig practicar a casa amb ajuda de la inestimable senyora Esperanza Rosas, de Tejiendo Perú (pàgina molt recomanable per aprendre qualsevol tècnica de teixit en castellà).

Estas Navidades se presentaron bastante complicadas a nivel económico, así que buena parte de los regalos han sido tejidos por mí. En este primer post dedicado a ellos, os traigo las bufandas que he tejido con el telar. Después de la “experiencia” del taller al que me apunté, practiqué en casa con ayuda de la inestimable señora Esperanza Rosas, de Tejiendo Perú (página altamente recomendable para aprender cualquier técnica de tejido en español)

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Per aconseguir un teixit esponjós i amb cos, cal fer servir una llana gruixuda, calculo que per agulles del 8 o més. En altres tutorials que he consultat, fan servir dos o tres fils més prims per aconseguir el gruix necessari. En aquest cas vaig provar amb la llana Rasta d’Hilaturas LM, i vist el resultat, hi he repetit. Una de les particularitats d’aquesta llana és que és de gruix variable, donant-li un aspecte meravellós al teixit.

Para conseguir un tejido esponjoso y con cuerpo, hay que usar una lana gruesa, calculo que para agujas del 8 o más. En otros tutoriales que he consultado, usan dos o tres hilos más finos para conseguir el espesor necesario. En este caso probé con la lana Rasta de Hilaturas LM, y visto el resultado, he repetido. Una de les particularidades de esta lana es que es de grueso variable, dándole un aspecto maravilloso al tejido.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La primera bufanda està feta utilitzant 11 claus i fa 14 x 130 cm. La segona està feta amb 10 claus i fa 13 x 140 cm. En els dos casos vaig fer servir 3 cabdells de 50 grams.

La primera bufanda está hecha usando 11 clavo y hace 14 x 130 cm. La segunda está hecha con 10 clavos y hace 13 x 140 cm. En los dos casos usé 3 ovillos de 50 gramos.

2 pensaments sobre “Regals de Nadal, primera part: bufandes en telar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s