La llibreria de les noves oportunitats. Anjali Banerjee

la-llibreria-de-les-noves-oportunitats

Títol original: Haunting Jasmine, 2012

Traducció: Ernest Riera Arbussà, 2012

Edició: Rosa dels Vents. 2012

Pàgines: 272

ISBN: 978-84-01-38811-8

Després de llegir alguna ressenya per la xarxa, vaig consultar si hi era a la biblioteca, i en un tres i no res va ser a les meves mans!

Sobre l’autora:

Anjali Banerjee va néixer a l’Índia però es va criar al Canadà. Més tard se’n va anar a viure a Califòrnia i es va llicenciar a la Universitat de Berkeley. La seva passió per l’escriptura ve de lluny: la seva àvia era una coneguda novel·lista, de manera que. als set anys, Anjali ja va escriure el seu primer conte. Des de llavors ha publicat cinc novel·les per a nens i tres per al públic adult.

Sobre la novel·la:

Hi havia una vegada una vella llibreria a la petita i plujosa illa de Shelter.

En aquest indret tan especial, on els llibres tenen vida pròpia, un dia hi arriba la Jasmine, disposada a fer-se càrrec del negoci mentre la propietària, la seva tieta Ruma, viatja a l’Índia per guarir el seu cor cansat.

Tota sola, entre la pols i el desordre, la jove prova de donar un toc de modernitat al local exposant títols nous i atractius a l’aparador, però ben aviat els clàssics de sempre imposen la seva presència i els autors vius i morts es passegen per les prestatgeries fent sentir la seva veu.

La meva lectura:

Tot i tenir-li ganes, em va costa arrencar amb aquest llibre. Però un cop em vaig submergir entre les prestatgeries plenes de pols dins la llibreria encantada, no vaig poder parar de llegir fins acabar-lo.

La Jasmine està perduda, la seva feina penja d’un fil i el seu home l’ha abanadonat després d’enganyar-la amb unes quantes altres… a sobre, la seva estimada tieta Ruma li demana que s’ocupi de la seva llibreria mentre ella viatja a l’Índia a guarir-se el cor… Sense gaire més alternativa, es trasllada a la petita illa de Shelter per ocupar-se de la llibreria mentre prepara la gran presentació que li ha de permetre mantenir la feina i intentar curar el seu malmés cor de la infidelitat i abandó del que havia de ser el seu home per tota la vida…

Només arribar a la llibreria comença a pensar en com millorar-la, cosa gens fàcil, ja que es troba en una vella casa plena d’estances i prestatges on el caos sembla imperar. Tot de llibres de vell envoltats de pols i teranyines, amb una llum més que insuficient i clients estranys per tot arreu. Tantes coses que es podrien millorar! La seva tieta només li demana que es deixi guiar pel seu cor i que resti a la casa, ja que té molta personalitat i no li agrada quedar-se sola a la nit. Però allà no hi ha connexió a internet, ni arriba la senyal al mòbil, i els pares viuen a només uns carrers, així que la idea de la Jasmine é estar a la llibreria durant el dia i dormir a casa dels pares.

Ja diuen que un proposa i un altre disposa, així que ben aviat tots els plans de la Jasmine es veuran truncats i s’haurà d’enfrentar a una realitat màgica que havia oblidat, aquella que li permet saber què és el que realment necessita el client i que li farà donar noves oportunitats a llibres i clients, i perquè no, a ella mateixa!

La meva valoració:

Un cop acabada, he de dir que és una novel·la encissadora, que transmet la màgia de la lectura, la seva funció gaudidora de cors i ments. Només els amants als llibres podem entendre la màgia que s’amaga entre els bons llibres, aquells que et fan volar, i de màgia i llibres, aquest llibre n’és bén ple.

Un pensament sobre “La llibreria de les noves oportunitats. Anjali Banerjee

  1. Retroenllaç: Reto autores de la A a la Z. 2015 | Punts Vius

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s