La sang és més dolça que la mel. Josep Torrent

Sang_mes_dolça_mel

Edició: Editorial Alrevés, 2014

Col·lecció: crims.cat

Pàgines: 336

ISBN: 978-84-15900-65-8

Fa temps que tenia anotat aquest autor a la llista de pendents, i d’entre les seves obres disponibles a la col·lecció local de la biblioteca, vaig triar aquesta.

Sobre l’autor:

Josep Torrent Alabau (Bellcaire d’Empordà, 1956) té publicades diverses obres per a infants i joves. Per a adults, ha publicat el lllibre de microcontes Fum, pedres, miralls… Les novel·les policíaques La Mirora mata els dimarts i Detalls culinaris han merescut el premi Ferran Canyameres.

Ha obtingut diversos guardons de reculls de relats per a adults i també el premi Ramon Muntaner 2012 per la novel·la Abans de la batalla.

És l’autor del guió de la pel·lícula medieval 1212. L’any de la croada.

Sobre la novel·la:

Any 2002. Damià Surrell, caporal de la Unitat d’Investigació de Figueres, amant de la bona cuina i del tai-txi, viu exultant després de rebre la medalla al mèrit policial per haver resolt un robatori amb homicidi. Però el que ell no sap ni tampoc la seva unitat policial és que ben aviat tindran a les seves mans un cas d’all ò més enrevessat: al Museu Dalí, apareix mort un jove vigilant amb una nota enigmàtica a la boca. D’altra banda, la màfia russa i algunes organitzacions implicades —capitanejades per un cervell anomenat Dmitry— planegen cometre un robatori mitjançant un pla ben elaborat i intel·ligent.

¿Quina relació hi ha entre aquestes dues històries? ¿Per què es comet un crim d’aquestes magnituds a les portes d’un robatori d’alta volada? O potser és per desviar l’’atenció? A les mans teniu un cas ben complex, de falses pistes i de tramuntanes que bufen per totes bandes. La qüestió és saber d’on bufen.

La meva lectura:

Se’m fa difícil afrontar aquesta ressenya, per més que vulgui no puc ser objectiva. L’acció passa en aquesta terra meva d’adopció, paisatges coneguts, carrers trepitjats, botigues visitades… mai fins ara m’havia trobat amb una novel·la que passés al costat de casa meva. Ni tan sols les que passen a Barcelona m’han tocat de tant de prop.

Els personatges estan ben definits i de seguit els sents familiars, propers, coneguts… Qui d’aquestes terres no coneix al foraster que anys després encara es lamenta del vent que bufa un dia sí i un altre també? o algun immigrant de l’Europa de l’Est de qui sospites que du més d’un mort a les esquenes, o si més no, es dedica a assumptes poc nets? I que em dieu d’en Siset, el vell pescador de Cadaqués? Estereotips o no, però veïns ucraïnesos i romanesos he tingut i a algun ha vingut a buscar la policia…

M’ha agradat també entrar en com funciona una investigació criminal feta pels Mossos, fins i tot veure com funciona una comisaria per dins. Tant inundats estem de policies i investigadors americans, que poc sabem del que passa a casa nostra.

La novel·la manté un bon ritme, és fàcil de seguir i la intriga et fa no parar de passar pàgines, però sense caure en la temptació de saltar al final per saber què passarà… és una tensió justa, com la tramuntana que demana Fages de Climent en el seu Crist de la Tramuntana:

“Braços en creu damunt la pia fusta,
Senyor, empareu la closa i el sembrat,
doneu el verd exacte al nostre prat
i mesureu la tramuntana justa
que eixugui l’herba i no ens espolsi el blat.”

Però, i si li he de posar un però, és que VULL MÉS!!!!! Estimat Josep Torrent, no ens deixis així i escriu més novel·les amb en Damià !!!!

La meva valoració:

Algú té encara algun dubte de que m’ha encantat? I ja sabeu quin serà el meu proper pas? Doncs sí, demanar a la biblioteca que aconsegueixin la resta de novel·les policíaques d’en Josep Torrent, a veure si hi ha sort!

Anuncis

Un pensament sobre “La sang és més dolça que la mel. Josep Torrent

  1. Retroenllaç: Reto autores de la A a la Z. 2015 | Punts Vius

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s