Crònica dels bons trinxeraires. Mário Zambujal.

Cronica_bons_trinxeraires

Títol original: Crónica dos Bons Malandros. 1980

Traducció: Anna Cortils Munné. 2012

Edició: Editorial Alrevés, SL. 2015

Colecció: crims.cat

Pàgines: 158

ISBN: 978-84-15098-53-9

 

Sobre l’autor: 

Mário Zambujal (Moura, 1936), periodista i escriptor, ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació de ràdio i televisió. Ha escrit nombroses novel·les, entre les quals destaquen, dins del gènere criminal: À Noite Logo se Vê (1986), Primeiro as senhoras (2006) i Uma noite não são dias (2009). Amb Crònica dos Bons Malandros (1980), va debutar en la literatura i va assolir un gran èxit a Portugal. El 1984 Fernando Lopes la va dur al cinema.

Sobre la novel·la:

En Renato, més conegut com el Pacífic, i la seva banda de malfactors, cometen diferents robatoris a petita escala per la ciutat de Lisboa. En aquesta ocasió, i a petició d’un mafiós italià de Palerm, tots ells s’uneixen per cometre un gran cop: robar vint-i-dues joies d’una prestigiosa col·lecció al museu Calouste Gulbenkian. Un pla arriscat, però perfecte. Només hi ha un inconvenient: l’han de dur a terme persones; i les persones acostumen a embolicar la troca…

La meva lectura:

Animada pel bon resultat amb les lectures d’aquesta col·lecció, continuo amb ella i vaig descobrint nous autors pel camí.

La banda del Renato és coneguda pels seus petits cops a la ciutat de Lisboa, i per no dur mai armes amb ells, a petició expressa d’en Renato. Al llarg de la novel·la anirem coneguen a tots els membres de la banda: Pedro, el Justicier; Flávio, el Llicenciat; Arnaldo, el Figurant; Adelaide Secall; Silvino Bistec; Renato el Pacífic i la Marlene.

Coneixerem més detalls del gran cop que els han encarregat, com hi han arribat fins on són ara, i com es desenvolupa tot plegat… perquè els grans cops requereixen de grans plans, i els grans plans poden funcionar o no…

Em va costar deixar-me seduir per aquesta novel·la, tan diferent a les lectures a les que estic acostumada, però el resultat ha estat molt satisfactori i alguns detalls d’ella encara em fan somriure al recordar-los.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s