Jet lag. Aventures i ensurts a 9.000 metres d’altura. Francesc Miralles.

jetlag

 

Edició: Ara Llibres SL. 2006

ISBN: 84-96201-78-3

Pàgines: 176

Lectura lleugera per a períodes de vacances, o sales d’espera plenes de soroll.

 

Tot preparant les vacances vaig passar a buscar algun llibre de fàcil lectura, divertit i entretingut per fer passar la estona, i ho vaig encertar a mitges.

Sobre l’autor:

Francesc Miralles va néixer a Barcelona i és escriptor i periodista. Viatger impenitent, un company que treballava a l’Aeroport de Barcelona li va suggerir que fes un recull de les curiositats i calamitats que passen dins i fora dels avions.

Sinopsis:

Cada cop que ens enlairem desitgem que l’avió estigui en perfectes condicions, que el vol transcorri sense turbulències, que els empleats ens tractin amb amabilitat i -sobre tot- que entre els passatgers no s’amagui cap desequilibrat. I la gran majoria de les vegades aquests desigs s’acompleixen, però… què passa quan no és així?

La meva lectura:

Jet lag és un recull d’anècdotes, aventures i ensurts relacionats amb el món de l’aviació, o més ben dit, el món dels viatgers, tripulacions i personal de terra.

Dividit en les diferents parts d’un viatge: l’aeroport, la pista, l’avió, l’arribada, es van intercalant aventures pròpies de l’autor o explicades per coneguts, amb notícies recollides a la premsa, i anècdotes dels propis treballadors del sector aeronàutic..

És un llibre que compleix la seva funció: entretenir i deixar anar algun somriure o rialla, però tot i que penso que algunes històries podrien have donat molt més de joc. He notat una certa manca de ritme, o de gràcia al explicar-les.

És com quan intento explicar un acudit, per molt bo que sigui, mai aconseguiré arrencar més que un somriure de compassió, motiu pel qual mai explico acudits…

Però tot i que no m’hagi fet el pes, hi ha algunes frases memorables a recordar:

Una passatgera al pilot, després d’un aterratge imperfecte:

“Hem aterrat? O és que ens han abatut?”

Tripulacions gracioses:

“El temps en el nostre destí és de 24 graus amb alguns núvols trencats, però intentarem arreglar-los abans de l’arribada.”

“Potser hi ha cinquanta maneres de deixar un amant, però només n’hi ha quatre per sortir d’aquest avió”.

“Quan sortiu de l’avió, assegureu-vos que porteu totes les vostres pertinences. Tot el que deixeu serà repartit equitativament entre el personal de vol. Si us plau, sobretot no deixeu nens, marits o esposes”.

Anuncis

Un pensament sobre “Jet lag. Aventures i ensurts a 9.000 metres d’altura. Francesc Miralles.

  1. Retroenllaç: RETO AUTORES de la A a LA Z 2016 | Punts Vius

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s