Com si fos ahir. Teresa Muñoz

 

 

 

 

Edició: Ara Llibres, 2014

Pàgines: 184

ISBN: 978-84-15645-46-7

Sobre l’autora:

Teresa Muñoz (Barcelona, 1974) és llicenciada en filologia catalana i màster en gestió cultural per la UB. És editora, escriptora i professora de català per a adults. Fa més de quinze anys que es dedica al món editorial i literari. Aquesta és la seva primera novel·la.

Sinopsis:

La Sabina sap que hi ha alguna cosa que no funciona. El cap li ho diu i el cos li ho fa sentir, però no sap què és exactament. No sembla que a la seva vida hi hagi res fora del comú que pugui ser l’origen d’aquest malestar, que cada dia és més intens i que la trastoca.

A poc a poc, una petita veu dins seu li indicarà per on ha de buscar, però no serà fàcil escoltar-la i, per fer-ho, la Sabina haurà d’enfrontar-se a les seves pors: intueix que hi ha coses que potser és millor no saber.

La meva lectura:

Escric aquesta ressenya pensant en que li vull fer una segona lectura a aquesta història.

La Sabina, la protagonista d’aquest viatge, té problemes d’atacs d’ansietat, angoixa, malsons recurrents, insomni… alguna cosa li diu que no està bé, però cap de les proves que li fan dona un diagnòstic clar. Preparada per tenir una malaltia mortal, es trova que no hi ha cap raó física al seu malestar. Sense confiar-hi gaire, comença una teràpia psicològica que l’ajudi a destapar què és el que li està passant.

Poc a poc, pàgina a pàgina, l’anirem coneixent. La seva infància en un poble lleidatà, una mare que sense donar-li més estima que la justa i necessària, li fa el millor regal del món al convencer al pare de que la deixi anar a Barcelona a seguir estudiant, amb només 14 anys. Un pare que l’estima per dos: per ell i per la mare que no la sap estimar. Una amiga i confident que té por al compromís i fuig d’escena cada cop que una relació pren la directa. Un home amb qui es va casar i que sembla tan llunyà com un desconegut. I enmig, els malsons que comença a recordar, la certesa de que alguna cosa hi ha al darrera, i la por de descobrir-ho.

Què destacaria? L’amor, l’amor dels pares, les decisions que prenen pensant en el bé dels fills, però que poden fer tant de mal.

Fent memòria, recordo perquè la vull rellegir, i és perquè en molts moments m’he sentit identificada bé amb la Sabina, bé amb la seva amiga Mila. Potser ho faci en un altre moment, quan trobi el temps per prendre-hi nota.

Un pensament sobre “Com si fos ahir. Teresa Muñoz

  1. Retroenllaç: Reto Autores de la A a la Z. 2017 | Punts Vius

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s