Respecte mi… / Sobre mí…

Vaig nèixer a Barcelona a mitjans dels anys 70, uns quants anys més tard vaig marxar cap a l’Empordà seguint una feina, i aquí m’he quedat, perque com l’Empordà no hi ha rés!

Nací en Barcelona a mediados de los años 70, unos cuantos años más tarde me fui a vivir al Empordà siguiendo un trabajo, y aquí me he quedado, porque ¡como el Empordà no hay nada!

Sòc enginyera per formació, professora per vocació i teixidora per herència. De ben petita  acompanyava la meva mare a la “casa de llanes”, on es reunien les dones del barri a teixir en companyia. Quan li ensenyaven alguna cosa nova a la meva mare, allà estava jo mirant què feien, com ho feien i intentant endevinar perquè ho feien… fins que la meva àvia em va deixar un parell d’agulles de plàstic i em va ensenyar a fer-li roba al meu nino. Desprès va arribar el ganxet, que va desterrar les agulles; el punt de creu i finalment el brodat. Em va quedar la espina clavada de no aprendre a cosir com la iaia, però algun dia espero poder fer-ho.

Soy ingeniera por formación, profesora por vocación y tejedora por herencia. Desde bien pequeña acompañaba a mi madre a la “casa de lanas”, donde se reunían las mujeres del barrio a tejer en compañía. Cuando le enseñaban algo nuevo a mi madre, allí estaba yo mirando qué hacían, como lo hacían e intentando adivinar porqué lo hacían… hasta que mi abuela me dejó un par de agujas de plástico y me enseñó a tejerle ropita a mi muñeco. Después llegó el ganchillo, que desterró a las dos agujas; el punto de cruz y el bordado con bastidor. Me quedé con la espina clavada de no aprender a coser como mi abuela, pero algún día espero poder aprender.

Pel meu compte he aprés el petit point, he perfeccionat algunes de les tècniques que em van ensenyar, he aprés els punts bàsics del ganxet tunessí i he recuperat les dues agulles, tornant a aprendre a teixir amb elles i incorporant les agulles circulars i les de doble punta.

Por mi cuenta he aprendido el petit point, he perfeccionado algunas de las técnicas que me enseñaron, he aprendido los puntos básicos del ganchillo tunecino y he recuperado las dos agujas, volviendo a aprender a tejer con ellas e incorporando las agujas circulares y las de doble punta.

Aquesta sòc jo, i aquest és l’espai on trobareu tot allò que ha sortit de les meves mans i seguirà sortint, perquè els punt estàn vius!

Esta soy yo, y este es el espacio donde encontraréis todo aquello que ha salido de mis manos y seguirá saliendo, ¡porque los puntos están vivos!

13 pensaments sobre “Respecte mi… / Sobre mí…

  1. Hola he vist que fas servir les agulles rodones per fer un xal i la manteleta de la teva mare. M’agradaria saber quants punts hi has posat i cada quant minves per que agafi la forma. Es que n’estic aprenen jo sola i la veritat es que si ningú t’ensenya es difícil d’aprendre, no tothom et diu com es fa. Gràcies

    • Perdona que no t’hagi contestat abans, per saber els punts i cada quan minvar, primer has de fer una petita prova posant uns 30 punts i teixir dos o tres dits amb el punt que faras servir per al xal o la capelina. Segons el tipus de punt i de fil et caldrà bloquejar la mostra o no. Per exemple, amb punt llis no varia gaire, però amb un punt calat tens que bloquejar perquè després dona de si. Mesures quant fa en cm el trosset teixit i ja tens la teva mostra o “gauge”. Ara només cal trobar un patró que tingui un “gauge” igual o similar al teu i ja pots començar. O tenint la mostra, pots fer una regla de tres per calcular els punts que calen per l’ample que vols, però serà més difícil encertar els minvats.
      A banda, per un xal, si fas servir un fil similar al del patró, no et caldrà ni calcular el “gauge”, perquè les mides finals no són tan importants com per un jersei.

Deixa un comentari