996. Josep Torrent

 

 

 

Edició: Editorial Alrevés, 2016

Col·lecció: crims.cat

ISBN: 978-84-16328-68-0

Pàgines: 210

Sobre l’autor:

Josep Torrent Alabau (Bellcaire d’Empordà, 1956) té publicades diverses obres per a infants i joves. Per a adults, ha publicat diversos reculls de relats per a adults i novel·les policíaques, pels quals ha rebut diferents premis. És l’autor del guió de la pel·lícula medieval 1212. L’any de la croada.

Sinopsis:

Quan els policies veuen el cos d’un home nu, desfigurat i sense mans estabornit sobre les roques de la Punta de l’Escala en ple temporal de llevant ja intueixen que serà un cas complicat. Una dificultat important a l’hora d’investigar el crim és no saber ni la identitat de la víctima ni tampoc la competència policial a qui li pertoca el cas.

Un nou repte per al sotsinspector Damià Surrell i el seu equip en un assumpte de corrupció política i de màfies… Un cas que anirà molt més enllà de la deducció i el raonament après a l’Escola de Policia. Perquè ja se sap: per molt que vulguem oblidar-ho, la mar sempre retorna tot allò que hi llencem.

La meva lectura:

Repeteixo col·lecció i repeteixo autor, sabent que l’èxit estarà assegurat. En aquest cas, tot comença amb l’aparició del cos d’un cadàver a unes roques a l’Escala, sense tenir clar a qui li pertoca d’investigar: a la Guàrdia Civil que s’ocupa del que hi ha al mar, o als Mossos d’Esquadra que s’ocupen del que hi ha a la terra. Amb gran habilitat, en Damià aconsegueix que el cas sigui compartit, tot portant la veu cantant.

En capítols alterns anirem assistint a dues trames: per una banda la investigació del cas, i per l’altra els fets que han portat a l’aparició del mort a la costa. Mentre que una història avança, l’altra retrocedeix, cadascuna al seu ritme.

No serà una investigació senzilla, i haurà de ser la perícia d’uns i altres, la paciència i algun cop de sort, qui vagin aportant les peces que finalment destapin qui és el mort, qui l’ha mort i com hi ha anat a parar allà.

La raó del títol us la deixo que la descobriu tot llegint la novel·la 😉

 

Deixa un comentari