La mort del censor. Jordi Sierra i Fabra

 

 

 

 

Edició: Ara Llibres SCCL, 2013

ISBN: 978-84-15645-12-2

Pàgines: 306

Sobre l’autor: 

Jordi Sierra i Fabra (Barcelona, 1974) és un dels escriptors catalans més prolífics (més de quatre-cents llibres escrits) i, també, un dels més traduïts (gairebé trenta llengües). Ha guanyat prop de quaranta premis, entre els quals destaquen el Néstor Luján de novel·la històrica i el Fiter i Rosell d’Andorra. Presideix la Fundació Jordi Sierra i Fabra, dedicada a ajudar als joves escriptors a l’inici de la seva carrera literària i a fomentar el plaer per la lectura entre els joves.

Sinopsis:

Vint-i-set punyalades i quatre bales, una cruel venjança. Quan apareix el cadàver d’un dels censors més populars del règim s’encenen totes les alarmes de l’Estat. El cas s’ha d’encarregar al millor home de la comissaria, l’Hilari Soler, però és el millor cas per encarregar-lo a algú amb escrúpols?

Personatges obscurs, passats escabrosos, paraules prohibides i totes les misèries d’una societat dominada per la repressió i la censura conflueixen en una intensa narració de ressonàncies colpidores.

La meva lectura:

Feia temps que tenia ganes de llegir aquest autor, del que tantes novel·les veia a la lleixa de la biblioteca, i al que encara no havia conegut. Ha estat un bon inici i aviat en cauran algunes més.

En aquesta novel·la retrocedim a la Barcelona de mitjans dels anys 60, en plena dictadura. En un cotxe, amagat darrera una furgoneta, apareix el cadàver d’un home, brutalment apunyalat. El comissari truca insistentment al seu millor inspector, per passar-li el cas, al saber que l’home en qüestió era un dels millors censors del règim. Conscient del regal enverinat, i amb el comissari cobrint-se les esquenes de que té al millor en el cas, tot confiant en que fracassi per treure-se’l de sobre, l’Hilari comença a investigar qui era aquest home, la seva família, què feia, qui li podia desitjar una mort tan violenta… Poc a poc va retratant aquella societat on la mà dreta no podia saber el que feia la esquerra, per al bé de tots. Històries i personatges que es van creuant, esbossant el retrat del finat, fins descobrir qui i perquè el va matar.

En paral·lel anirem coneixent a l’inspector Soler, que de ben segur retrobarem en altres novel·les, ara només em cal anar a buscar-les.

Un pensament sobre “La mort del censor. Jordi Sierra i Fabra

  1. Retroenllaç: Reto Autores de la A a la Z. 2018 | Punts Vius

Deixa un comentari